SØAM’s historie – Velkommen til SØAM – Stenløse – Ølstykke Atletik og Motion

SØAM’s historie


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/soam.dk/public_html/wp-content/themes/runcrew/fw/core/core.reviews.php on line 210

SØAM’s historie

SØAM blev dannet i 1980 og startede egentlig som en atletikklub for børn og unge. Klubbens navn var dengang SØA – Stenløse-Ølstykke Atletikklub. Senere blev navnet ændret til SØAM, da foreningens medlemmer både kom fra Stenløse og Ølstykke.

Hele anledningen til opstarten af SØA/SØAM var, at kommunens politikere havde anlagt et stadion med kunststof-løbebaner, hvilket var ret enestående på det tidspunkt. Men problemet var, at ingen brugte løbebanerne, og det var jo ikke  godt for der var brugt mange penge på at etablere anlægget.

Den daværende idrætsinspektør for Stenløsehallen, Gert Olsen, tog derfor kontakt til Atletikforbundet, og igangsætningshjælpen derfra blev starten på stiftelsen af foreningen SØA. Med hjælp fra Kulturel Forvaltning satte idrætsinspektøren i november 1979 en annonce i den lokale avis. I annoncen søgtes der frivillige til at stifte en atletikklub for børn og unge, og heldigvis responderede en håndfuld lokale borgere.

På den stiftende generalforsamling den 14. februar 1980 blev SØA så en realitet. Derefter gik et stort arbejde med etableringen af foreningens aktiviter igang. Den 5. maj 1980 – under 3 måneder efter den stiftende generalforsamling – fandt første træningsaften sted på Stenløse Stadion.

I de følgende år udviklede SØA sig til en forening med mange fantastiske arrangementer: Konditests i Stenløse Centret, klubaftener, trimløb, centerløb og landsmesterskaber som SØA afviklede to gange med over 600 deltagere. På et tidspunkt var SØA ovenikøbet den største atletikklub i området.

To af SØA’s stiftere er stadig aktive i SØAM i dag; Willy Eliasen, som senere blev Egedals borgmester, og Erhard Filtenborg som også har været aktiv i byrådet i mange år. – Iøvrigt kunne ingen vide på det tidspunkt at Erhard ville gå hen og blive lidt af et marathon-ikon. I skrivende stund (oktober 2018) har Erhard løbet sit marathon nummer 527 og har 45 lande på sit marathon-cv.

SØAM i dag:
Med tiden blev SØA så til SØAM og atletik-aktiviteterne trappede ned og motionsløb blev SØAM’s “hoved-disciplin”. Der er dog fortsat en lille gruppe medlemmer som dyrker atletik og hvert år tager Idrætsmærkeprøven, men løb og gang er i dag SØAM’s hovedaktiviteter.

SØAM har i dag cirka 300 medlemmer og er en særdeles aktiv forening. Udover løbetræningen som der er mulighed for at deltage i tre gange om ugen, afholder vi klubmesterskab, tager til løbsarrangementer sammen, afvikler motionsløb som vi tjener lidt penge på til klubkassen og holder fællesspisninger og fester mv. Se vores aktivitetskalender under “Fællesskab er en del af SØAM”.

SØAM har en lang række løbehold – og et enkelt ganghold – så medlemmerne har træningsmuligheder på alle niveauer. SØAM er derfor også en forening både for helt nye løbere som først skal igang med at løbe, motionister som har lyst til at løbe sammen med andre og ønsker at blive en bedre løber

SØAM har også en gruppe rigtig hurtige løbere, som har så meget fart i benene at de er kvalificerede til at stille op til DM-løbene. Og de gør det så godt, at de jævnligt tager DM-medaljer med hjem.

facebook
instagram