Nyheder fra SØAM – Velkommen til SØAM – Stenløse – Ølstykke Atletik og Motion

Nyheder fra SØAM

SØAM har mange aktiviteter i løbet af året. Se aktivitetskalenderen her.

Nyhedsdato: 20. december 2018

Vil du med på vores maraton-træningsprogram?

Hvis dit nytårsforsæt er at løbe et maraton, så skal du ikke læse videre….. Men hvis du virkelig drømmer om at løbe et maraton, så mød op i vores klubhus “Skyhøj”, Roskildevej 22A, Ølstykke, tirsdag den 8. januar kl. 18. 

SØAM starter et 16 ugers maratonprogram, som er egnet både for løbere, der endnu ikke har prøvet den legendariske distance, og for løbere, der gerne vil have struktur i træningen frem mod endnu et maratonløb i foråret. Man kan selvfølgelig også deltage uden at have maraton som mål. Træningen i sig selv er jo næsten vigtigere. Vi når ud på 28-30 km sidst i forløbet.

For at deltage bør du have løbet i mindst 2 år. Du skal være i stand til at løbe 10 km på en time, og du skal kunne starte med en træningsmængde på 30 km om ugen.

Vi løber tre gange om ugen: Tirsdag og torsdag kl. 18 samt lørdag kl. 10 (kl. 9 når det er langt). Hvis der er dage, du ikke kan, skal du være klar på at løbe selv, hvis maratonmålet skal opfyldes.

Tænk på Pippi Langstrømpe, som sagde: ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt” – sådan er det også med et maraton. Det er et lidt længere løb, men med den rette forberedelse og vilje, så skal det nok gå.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte holdets træner, Finn, via “Kontakt” i toppen af siden. Det er formularen til Trænerudvalget du skal bruge.

Nyhedsdato: 12. december 2018

Juleløb (kun for medlemmer) den 24. december kl. 10.00

Som vi plejer løber vi først en tur så der bliver gjort plads til julemaden. Tilbage fra løbeturen ønsker vi hinanden god jul over en kop kaffe/the og et stykke julekage.

Nyhedsdato: 12. december 2018

Nytårsløb (kun for medlemmer) den 31. december kl. 10.00

Vi gør klar til årets sidste dag med en rask løbetur fra morgenstunden. Vi mødes kl. 10.00 i klubhuset. Holdene løber samlet ud og tilbage fra turene ønsker vi hinanden Godt Nytår over et stykke kransekage og et glas champagne. Løbet er for klubbens medlemmer.

Nyhedsdato: 12. december 2018

Nytårskur for SØAM’s medlemmer lørdag 5. januar efter løb

Den 5. januar byder SØAM på laks og hvidvin til den traditionelle Nytårskur for SØAM’s medlemmer. Nærmere info om tidspunkt kommer senere.

Nyhedsdato: 4. oktober 2018

Spartathlon 2018 – verdens hårdeste ultraløb

Tirsdag den 29. januar kl. 19.45 kommer SØAM’s Lars Elgaard Larsen og fortæller om hans forberedelse til Spartathlon og om “strabadserne” undervejs. Her er en lille teaser:

I weekenden 28.-29. september gennemførte SØAM’s ultraløber, Lars Elgaard Larsen, verdens hårdeste ultraløb ”Spartathlon”. Løbet afvikledes i Grækenland og distancen er 246,8 km.

Spartathlon er verdens hårdeste ultraløb, ikke alene på grund af løbets længde, men også fordi hvert depot har en tidsgrænse, og hvis løberne ikke er nået gennem depotet inden det lukker tages de ud af løbet.

Løbet har en samlet tidsgrænse på 36 timer som de 246,8 km skal gennemføres indenfor. At komme med til Spartathlon er meget svært, da der er hårde kvalifikationskrav for at komme i betragtning: Man skal have løbet 100 km på under 10 timer eller 100 miles (160 km) på under 21 timer.
Lars kvalificerede sig ved at løbe 100 miles på 18 timer og 56 minutter på Mors i september 2017.

Lars fortæller:

”Den danske sommer har været helt perfekt til at træne til varmen i Grækenland. Der er normalt mellem 20-35 graders varme i Grækenland i slutningen af september når løbet afvikles, så jeg har trænet i den værste varme midt på dagen for at forberede kroppen på de strabadser jeg ville blive udsat for under det lange løb.

Jeg rejste til Grækenland 2 dage før løbsstart sammen med min coach Ulrik Hogrefe for at klare de sidste forberedelser, men hvad vi ikke var forberedte på var, at vi skulle blive ramt af den tropiske orkan ”Zorba”.

Mit løb gik godt indtil jeg passerede bjergtoppen midt om natten (ved 162km) i 1130 højdemeter. Her blev jeg ramt af orkanen Zorba med helt ufattelige mængder af vand, og det gjorde det meget svært at holde på varmen, og det varede hele vejen til målet i Sparta. Mange løbere udgik på grund af underafkøling.

Mine fødder blev nærmest opløst af at være gennemblødte i mere end 25 timers skybrud, og hvert skridt var som at træde på legoklodser i bare tæer, men jeg var opsat på at gennemføre.

Vi var syv danskere der stillede til start, men kun to af os klarede det hele vejen til målstregen i Sparta.

Min sluttid var 35 timer og 33 minutter – 27 minutter før tidsgrænsen”.

Nyhedsdato: 22.  oktober 2018

Begynderløbeholdets opstart i 2019

Der er nu sat dato for opstarten af begynderløbeholdet (0-5 km) i foråret 2019.

Første træningsdag er tirsdag den 19. februar. Træningsperioden er 14 uger hvilket betyder, at holdets “eksamen” finder sted i forbindelse med Landsbyløbet lørdag den 1. juni 2019.

Trænere bliver Simone Misfeldt Kvist-Andersen, Jackie Schreiber og Irene Deichmann.

Tilmeldingen er åben.

Nyhedsdato: 10. oktober 2018

SØAM’s eftersårsfest lørdag 17. november

Så er det ved at være tid til SØAM’s efterårsfest. Igen i år har Aktivitetsudvalget stablet en fantastisk fest på benene. Kom til velkomstdrink, en lækker 3-retters menu, tag klingende mønt og Mobilepay med til barsalget og smid løbeskoene ind i skabet og find istedet danseskoene frem. Det koster 300 kr. at være med. Se opslaget på tavlen på Skyhøj.

Nyhedsdato: 23.  oktober 2018

Foredrag: Trine Stengade fortæller om kost og motion

Torsdag den 8. november kl. 19.45 inviteres SØAM’s medlemmer til foredrag om kost og motion.

Trine Stengade vil blandt andet fortælle om:
• Kost før, under og efter løbeturene
• Kulhydrater – ven eller fjende? Holdninger og fakta.
• Hvad er sund kost, og hvad gør den ved din krop?
• Hvorfor skal vi spise fedt? Og hvilken slags?
• Er proteiner kun for vægtløftere?
• Kan jeg løbe mig slank og sund?

Foredraget holdes på 10. klassecentrets førstesal.

Tilmelding er nødvendig da vi starter med lidt mad. Se opslag og tilmelding på Skyhøj.
Foredraget er gratis og er kun for medlemmer.

facebook
instagram